miercuri, 6 iunie 2012

Mozilla a lansat Firefox 13

Datorita faptului ca utilizeaza protocolul Google SPDY in mod implicit si plusului de viteza datorat "Proiectului Snappy" de la Mozilla, Firefox 13 a fost asteptat cu mult entuziasm. Iata ca acum, versiunea finala a software-ului este in sfarsit disponibila pentru download.

Mozilla a lansat ieri aceasta cea mai recenta versiune a browserului sau gratuit si open source, care vine cu numeroase caracteristici noi si importante care promit sa faca viata mai usoara pentru utilizatori in mii de moduri.

In cazul in care folositi deja Firefox, acest nou update va fi cel mai probabil instalat in mod automat prin procesul de actualizare silentios pe care Mozilla l-a implementat inca din versiunea Firefox 12.

In schimb, daca pana acum ati utilizat alt browser pentru a naviga pe web, atunci a venit momentul sa-i acordati si lui Firefox o sansa, deoarece Firefox 13 este recomandat ca un update major. Poate fi instalat pe calculatoare cu Windows, Mac OS X si Linux. 

Principalele noutati pe care le aduce sunt:

- Redefinirea paginii principale;
- Redefinirea tab-urilor in stil Chrome/Opera (plus suport "Tab on demand");
- Smooth scrolling activat in mod implicit;
- Buton rapid dedicat remedierii crash-urilor;
- Securitate si viteza imbunatatita;
- Firefox este acum disponibil in peste 85 de limbi.

De asemenea, noul homepage poate fi personalizat in amanunt cu shortcut-uri, linkuri de download, add-on-uri, optiuni de sincronizare si restaurare sesiuni. Pentru a ne familiariza mai repede, Mozilla ne pune la dispozitie un ghid video al acestor facilitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu