marți, 12 iunie 2012

LinkedIn dezactiveaza parolele compromise

Reteaua de socializare dedicata business-urilor, LinkedIn, dezactiveaza parolele utilizatorilor care ar fi putut fi afectate de recentul incident de securitate, in care 6,5 milioane de parole de pe LinkedIn au fost compromise si postate online, a anuntat compania.

"Prima noastra prioritate a fost sa blocam si sa protejam conturile cu parolele compromise despre care am crezut ca prezinta un grad mare de risc. Am dezactivat aceste parole si am trimis acelor membri un mesaj prin care ii instiintam cum sa-si reseteze parolele. Ca o masura de precautie suplimentara, am dezactivat si parolele altor membri despre care credem ca ar putea fi afectati. Acestiaa vor fi de asemenea contactati de LinkedIn pentru a fi informati in legatura cu procedura de resetare a parolei", a declarat directorul LinkedIn, Vicente Silveira intr-un post pe blog..

In prezent, LinkedIn si organele de aplicare a legii investigheaza problema.

Compania si-a cerut scuze utilizatorilor dupa ce un hacker rus a postat nu mai putin de 6,458,020 de parole pe un forum, si a promis ca va mai adauga un strat de securitate care va face ca parolele criptate sa fie mult mai greu de spart.

La scurt timp dupa acest incident, a fost dezvaluit faptul ca acelasi hacker a furat, de asemenea, 1,5 milioane de parole de pe site-ul de dating eHarmony, dar unii experti banuiesc ca numarul ar fi de fapt mult mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu