luni, 11 iunie 2012

Cum sa creati Cron Job-uri in cPanel

Unele sarcini din industria de web hosting pot fi foarte plictisitore, nu pentru ca sunt grele, dar pentru ca trebuie sa le repetati zilnic, lunar sau chiar la fiecare ora, in unele cazuri. Sarcinile repetitive, cum ar fi backupurile, sunt foarte importante, iar daca uitati sa le faceti, acest lucru poate fi periculos pentru afacerea dvs. Din fericire, serverele Linux si Unix au un sistem de automatizare sarcina numit Cron, iar cu cPanel, puteti configura Cron Job-uri intr-un mediu grafic.

Pentru a crea Cron Job-uri in cPanel, urmati acesti pasi:

1) Logati-va in cPanel si dati click pe "Cron Jobs" din sectiunea Advanced din partea de jos

2) Introduceti o adresa de e-mail in prima linie, daca doriti sa vi se trimita e-mailuri dupa fiecare Cron Job finalizat. Daca nu doriti sa primiti e-mailuri, lasati alegerea implicita de a trimite e-mailuri catre /dev/null pentru a fi sterse.

3) In urmatoarea sectiune, puteti selecta una din presetarile de timp la care sa se efectueze un Cron Job, cum ar fi la fiecare 15 minute, de 2 ori pe zi, sau o data pe luna. Alternativ, puteti sa configurati cum doriti intervalul de timp, precizând ora din zi, ziua din saptamana, zile ale lunii, si/sau luni ale anului.

4) In caseta de final, va trebui sa introduceti adresa completa a scriptului sau comenzii. De exemplu, daca incercati sa rulati un script PHP de prelucrare e-commerce, adresa dvs. ar putea arata astfel: /home/user/www/html/myscript/ myscript.php

Daca se executa o comanda Linux sau Unix obisnuita, adresa ar putea arata ca aceasta: /usr/bin/comanda

In cele din urma, daca doriti sa stergeti e-mailuri in loc sa le primiti, dupa ce un Cron Job a fost terminat, comanda este: mycommand>/dev/null 2>&1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu