miercuri, 27 iunie 2012

HostGator va fi cumparat?

In ceea ce pare a fi un e-mail intern destinat angajatilor Hostgator si postat pe Pastebin, CEO-ul Brent Oxley confirma zvonurile cum ca furnizorul de hosting este in proces de achizitie cu Endurance International Group (EIG).

Joi au aparut zvonuri cum ca furnizorul de web hosting EIG si-a ridicat oferta la 225 de milioane dolari pentru a achizitiona HostGator, o companie de hosting cu sediul in Houston, ce detine peste 12.000 de servere dedicate aflate in administrare si 400.000 de clienti.

In e-mailul adresat anagajatilor, Oxley spune ca daca totul merge conform planului, EIG va achizitiona HostGator in urmatoarele 3-4 saptamani.

EIG a achizitionat mai multi furnizori de web hosting, inclusiv FatCow si BlueHost. Oxley descrie in e-mailul sau si succesul EIG in achizitionarea Bluehost din noiembrie 2010, unul dintre concurentii de top ai Hostgator.

"Bluehost avea 280 de angajati la sfarsitul tranzactiei, iar acum are 450. Echipa de management, precum si cultura au ramas aceleasi. Acum, cultura, angajatii si filosofia Bluehost au apucat sa devina noul status quo al EIG", scrie Oxley.

Oxley a dezvaluit mai multe motive pentru care doreste sa vanda HostGator, companie pe care el a infiintat-o in 2002 cand avea doar 18 ani, inclusiv din motive personale, cum ar fi dorinta de a calatori cu sotia sa inainte de a avea copii, dar si din motive financiare, cum ar fi cresterea impozitelor in 2013. Oxley este de asemenea surprinzator de sincer atunci cand vine vorba de esecurile Hostgator, ceea ce indica faptul ca e-mailul nu a fost destinat nimanui din afara companiei.

"Am esuat de atat de multe ori incat nici nu mai tin minte, atunci cand a venit vorba sa lansam un software care ne-ar permite sa concuram ca registrar" scrie Oxley. Potrivit site-ului sau, HostGator gazduieste in prezent 8 milioane de domenii.

El asigura angajatii ca daca acordul este finalizat, echipa de management a companiei de hosting "nu va pleca nicaieri."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu