luni, 31 octombrie 2011

Bing se aliaza cu Firefox

Microsoft a obtinut o noua victorie prin includerea Bing ca motor de cautare implicit in browserul web Mozilla Firefox.

Gigantul software a lucrat din greu pentru a face ca motorul sau de cautare sa fie mai accesibil celor care folosesc browser-ul rival.

Tor Steiner de la Microsoft a scris intr-un post pe blog ca fanii au cerut o mai buna integrare a celor doua, cel putin pentru un timp.

"Astazi ne aliem cu Mozilla pentru a lansa Firefox cu Bing, o versiune a renumitului browser web, care include Bing ca motor de cautare implicit. Acum, utilizatorii Firefox care sunt fani Bing pot folosi Firefox cu Bing pentru a folosi internetul asa cum isi doresc, fara a mai trebui sa ia masuri suplimentare pentru a naviga sau pentru a personaliza setarile lor pentru Bing", a spus Steiner.

Integrarea este similara cu modul in care Firefox este in prezent configurat pentru Google - utilizatorii pot comuta ca motorul lor principal de cautare sa fie Bing si exista o pagina Bing pe care utilizatorii o pot seta ca pagina lor home.

Bing a fost o poveste de succes pentru Microsoft, intr-un mediu in care compania nu a avut mai nimic nou de oferit, in numeroase sectoare ale tehnologii, cum ar fi navigarea pe web si software-ul pentru smartphone.

Datorita rezultatelor sale de cautare hiper personalizate, precum si capacitatea de a oferi continut - muzica, filme, jocuri - chiar de pe pagina rezultatelor de cautare, cota de piata Bing a crescut treptat, fortandu-l pe Google sa vina mereu cu idei noi.

Desigur, Bing mai are mult pana cand va deveni o amenintare majora pentru liderul de piata Google, dar aceasta integrare cu Firefox ne arata ca Microsoft inca mai poate inova in continuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu