joi, 13 octombrie 2011

Ce puteti face pentru a avea o experienta placuta de blogging

Internetul este plin de milioane de bloguri. Multe dintre ele, poate majoritatea, au fost abandonate si "zboara" in gol in spatiul cibernetic. Cateva sunt de succes, iar restul sunt undeva la mijloc. Cu scopul de a propulsa blogul dvs. cat mai sus, aveti nevoie de un avantaj competitiv. In timp ce nimic nu este mai important decat un continut bun, exista, de asemenea, unele modificari de ordin tehnic pe care puteti sa le faceti pentru a avea o experienta de blogging mai buna.

1. Gasiti un un furnizor de blog hosting

Probabil ca toti furnizorii de web hosting au tehnologia de a gazdui bloguri. Software-ul nu este foarte complicat, si multe dintre ele, cum ar fi WordPress, sunt disponibile gratuit. Dar multi furnizori nu optimizeaza conturile de hosting pentru blogging. Daca gasiti unul care face asa ceva, atunci veti obtine performante mai bune, va veti administra cu usurinta site-ul si veti beneficia de suport tehnic.

2. Utilizati pluginurile in mod inteligent

Mai ales cu WordPress este extrem de usor sa deveniti dependenti de pluginuri, deoarece sunt usor de instalat si pot adauga foarte multe caracteristici interesante. In realitate, probabil ca aveti nevoie intre 5 si 10 pluginuri, sau poate chiar mai putine. Prea multe pluginuri va pot supraincarca site-ul si vi-l pot bloca complet. Concentrati-va in primul rand pe functionalitate, si daca aveti inca loc pentru mai mult, puteti adauga si un pic de stil.

3. Invatati unele notiuni de baza din hosting

Poate ca furnizorul dvs. de hosting web a instalat software-ul de blogging pentru dvs., dar tot este o idee buna sa invatati un pic despre modul in care se creaza si se administreaza un website. In acest fel, daca vreodata ceva nu merge bine, ati putea fi in masura sa rezolvati singur problemele mai mici care se ivesc.

Daca ati crezut ca blogging-ul este doar despre scris, ar trebui sa aveti o perspectiva mai ampla acum. Asa cum un scriitor trebuie sa stie cum sa foloseasca un software de procesare de cuvinte, asa si un blogger trebuie sa stie cate ceva despre web hosting, pentru a avea o experienta placuta de blogger.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu