marți, 4 octombrie 2011

De cat de multe resurse aveti nevoie cu adevarat pentru a porni o afacere?

Daca ati fost vreodata in cautarea unui server sau a unui furnizor de hosting web, atunci stiti exact cat de des este intalnita aceasta intrebare: cat de mult RAM, spatiu pe disc si latime de banda va trebuie? Nu conteaza daca sunteti in cautarea furnizorului perfect sau doar a unui furnizor comun care va avea grija de blogul dvs. personal, pentru ca la un moment dat veti incepe sa va faceti griji cu privire la cantitatea de memorie RAM disponibila, a latimii de banda si a spatiului de pe disc. Daca prospectati putin piata, veti vedea foarte repede ca furnizorii ofera o multitudine de planuri de hosting diferite, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale, atat din punct de vedere software, cat si hardware.

Faceti-va un plan de viitor

Inca de la bun inceput, trebuie sa stiti exact ce vreti de fapt sa faceti cu site-ul dvs. Ganditi-va care va fi intrebuintarea acestuia. Va veti folosi de acesta pentru pentru a vinde produse sau servicii sau veti posta zilnic articole dintr-un anumit domeniu de activitate? Veti furniza informatii despre compania dvs. sau doriti sa va creati un portofoliu personal de designer web?

Luati in considerare scalabilitatea

Odata ce v-ati facut un plan de atac, luati in considerare cat de greu ar fi pentru a compensa cresterea neasteptata in cadrul pietei tinta. Cu alte cuvinte, problema nu este cat de mult RAM, latime de banda si spatiu pe disc aveti nevoie, dar cat de greu vor fi de obtinut mai tarziu. Daca afacerea dvs. va creste intr-un mod galopant, veti putea sa faceti upgrade rapid pentru tine pasul cu evolutia acesteia? Daca nu, atunci pornirea de jos va fi un curs mai bun de actiune. Daca blog-ul dvs. personal nu este in masura sa atraga prea multa atentie, sau va este dificil sa va vindeti produsele si serviciile, atunci pornirea unei afaceri cu un buget mai restrans va fi solutia ideala.

Amintiti-va, de asemenea, ca va este mai usor sa progresati la inceput atunci cand utilizati hosting shared decat decat daca utilizati hosting dedicat. Tineti intotdeauna cont de bugetul de care dispuneti, dar, cu toate acestea, nu va fie frica sa investiti atunci cand este momentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu