marți, 25 octombrie 2011

Un expert in datacentere de la Yahoo se muta la Apple

Exista un personaj nou la Apple care anterior a lucrat la Yahoo. Recent, site-ul tech GigaOm a raportat ca Scott Noteboom si-a actualizat profilul sau LinkedIn spunand ca in prezent este angajat al gigantului tech, Apple.

Desi profilul LinkedIn al lui Noteboom nu specifica ce pozitie ocupa in companie (acesta precizeaza doar "distins gentleman"), pozitia pe care o ocupa la Yahoo noul angajat al Apple ne poate da un indiciu mai bun.

Lucrand la Yahoo, Noteboom a fost coordonatorul eforturilor datacenter-ului detinut de companie, detinand titlul de vicepresedinte de operatiuni. El a fost angajat Yahoo din anul 2005 si supravegherea constructia si dezvoltarea diverselor datacentere Yahoo, asigurandu-se de functionarea optima a serverelor.

De asemenea, el a lucrat la Yahoo intr-o perioada de crestere considerabila a infrastructurii de datacentere a companiei.

Destul de interesant este faptul ca atat Apple cat si Yahoo trec prin schimbari majore. Potrivit unor rapoarte recente, diverse societati (inclusiv Microsoft si Google) au in vedere achizitionarea Yahoo.

Intre timp, Apple tranzitioneaza intr-o noua era a conducerii, cu noul CEO, Tim Cook, urmasul lui Steve Jobs.

Apple si-a deschis recent un nou datacenter in Carolina de Nord, si bineinteles, compania cauta sa se extinda. Un alt motiv eventual de crestere include Apple noul serviciu de stocare cloud, icloud.

Sursa: thehostingnews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu