joi, 27 octombrie 2011

Modalitati de a redirectiona vizitatorii site-ului sau al blogului dvs.

La fel ca atunci cand va schimbati adresa domiciliului dupa ce v-ati mutat, la fel si site-urile isi pot schimba adresa URL. Acest lucru se poate intampla deoarece ati implementat o tehnologie noua de SEO, ati trecut la un alt sistem de management al continutului sau pur si simplu ati schimbat domeniul site-ului dvs. In orice caz, va trebui sa va redirectionati vizitatorii la noua adresa.

Din punct de vedere tehnic, singura preocupare a dvs. va fi sa va asigurati ca fiecare browser va redirectiona corect vizitatorii, astfel incat sa nu-i indepartati. Prin urmare, trebuie evitata redirectionarea javascript, deoarece cere utilizatorilor sa aiba aceasta caracteristica activata in browserele lor. Urmatoarele metode de redirectionare ar trebui sa functioneze pe majoritatea browserelor.

1. Redirectionare HTTP

Metoda de baza de redirectionare folosita adesea este un refresh meta standard. Veti folosi codul din cadrul tag-urilor "head" ale fisierului index.html al site-ului pentru a arata astfel:
< meta equiv="refresh" content="1;url=noul-url" >
Este posibil, totusi, ca unele browsere sa ignore acest lucru.

2. Redirectionare PHP

Daca serverul dedicat al dvs. suporta PHP, aveti posibilitatea sa utilizati PHP ca index al site-ului dvs. si sa introduceti in acesta codul php de mai jos:
Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
header( "Location: http://www.noul-url.tld");
Din moment ce fisierele PHP sunt intotdeauna scripturi server-side, toate browserele ar trebui sa raspunda la fel la aceasta comanda.

3. Redirectionare htaccess

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^noul-url.tld [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.noul-url.tld/$1 [r=301,nc]


Un fisier .htaccess va trimite directive la un server web Apache si ii va spune sa urmeze instructiunile aflate in interiorul acestora. In acest caz, va utiliza motorul mod_rewrite pentru a transforma orice cereri URL in noul domeniu pe care l-ati specificat. Acest lucru este deosebit de util in cazul in care aveti nevoie sa redirectionati mai multe URL-uri pe un site nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu