joi, 19 iulie 2012

YouTube introduce o caracteristica noua de cenzurare a fetei

Serviciul de video hosting YouTube a primit in ultimii ani o serie utila de instrumente de procesare simpla, cum ar fi corectia inregistrarilor tremurate, taierea secventelor sau ajustarea parametrilor de lumina si culoare, insa nou introdusul instrument de cenzurare a fetelor are o natura ceva mai speciala.

Anuntata ieri de catre Google, noua optiune a fost introdusa din nevoia de intimitate sau protectie de care au nevoie utilizatorii care distribuie online inregistrari cu evenimente sensibile. Evident, oricine poate apela la acest instrument pentru a proteja intimitatea persoanelor surprinse in cadru, insa cei mai interesati vor fi utilizatorii care folosesc YouTube ca platforma pentru jurnalismul cetatenesc si care acum pot evita repercusiunile, uneori drastice, pe care participarea le poate atrage. Ganditi-va la evenimentele din Egipt si Siria si deja veti intelege importanta acestei optiuni.

Activarea optiunii este banala, utilizatorul putand-o gasi in meniul contextual "Imbunatatiri" al fiecarei secvente video din contul sau. Aceasta ofera o previzualizare rapida si permite si salvarea separata a filmului original. Compania avertizeaza ca instrumentul nu functioneaza intotdeauna, acesta scapand fetele umane de dimensiuni prea mici sau prea intunecate, insa utilitatea sa este incontestabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu