luni, 9 iulie 2012

Atacurile cibernetice impotriva companiilor de stat din SUA sunt in crestere

Un raport emis recent de catre Departamentul American de Securitate Interna (DHS) a constatat ca atacurile cibernetice in Statele Unite ale Americii au crescut alarmant in ultimii 3 ani. Datele din raport au fost luate de la organizaţii si companii care ofera infrastructura tehnica pentru serviciile guvernamentale.

Aceste entitati se bazeaza in mod constant pe ICS-CERT (Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team), un grup infiintat de catre DHS pentru a ajuta la combaterea incidentelor de securitate nedorite.
 
In 2009, acest grup a primit doar 9 tichete de suport de la companii, dar pana in 2010 acest numar a crescut la 41. In 2011, grupul a primit 198 de tichete de suport.

De asemenea, raportul a segmentat organizatiile pe sectoare de activitate, si anume energie, baraje, hidrologie, si altele grupate intr-o categorie etichetata multi-sectoriale. In 2009, datele au aratat ca 33% dintre incidentele de securitate au fost raportate de la entitati din sectorul energetic, 34% din sectorul hidrologic si 11% din sectorul baraje. In 2010, 44% din toate incidentele cibernetice au avut loc in sectorul energetic. De asemenea, in 2010, noi sectoare, si anume organizatiile guvernamentale si organizatiile chimice, au fost adaugate pe lista de companii ce au raportat probleme de securitate.
 
In cele din urma, in 2011, in afara de cresterea mare a acestor incidente, a existat de asemenea si o schimbare a preferintelor atacatorilor. Astfel, sectorul hidrologic se afla in fruntea listei, cu 41% din totalul de incidente cibernetice, in timp ce sectorul energetic a scazut la 16%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu