miercuri, 18 iulie 2012

Google planuieste sa combata retelele de trafic ilegal

Google planuieste sa ia o initiativă globala ambitioasa si anume aceea de a folosi tehnologia de care dispune pentru a expune, localiza si desfiinta retelele de traficanti de droguri, arme si fiinte umane.

Gigantul tech gazduieste cel de-al doilea sau summit anual, de data aceasta numit Illicit Networks: Forces in Opposition (INFO), la Los Angeles, marti si miercuri. Summit-ul INFO se va axa in principal pe modul in care tehnologia moderna poate expune si desfiinta aceste retele ilegale. Printre participanti se vor afla lideri din industria hi-tech, "Googleri", oficiali guvernamentali si persoane care au avut de-a face cu astfel de retele.

Summit-ul este parte a programului Google Ideas - "think/do tank", pe care compania l-a lansat in octombrie 2010 pentru a combate unele dintre cele mai dificile probleme ale lumii.

Comertul ilegal de marfuri nu este o problema minora, el reprezentand o industrie de miliarde de dolari. Google citeaza o estimare ONU din 2003, conform careia comertul ilegal de droguri in sine are o valoare estimata la 320 de miliarde de dolari, totalizand mai mult decat produsul intern brut a 88% din tarile lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu