luni, 2 iulie 2012

Google va permite masini virtuale Linux in reteaua companiei

Google a anuntat joi la conferinta anuala Google I/O 2012 ca in curand ar putea intra in concurenta directa cu solutiile de virtualizare de la Amazon Web Services.

Google a introdus Google Compute Engine, o solutie IaaS (infrastructure as a service) care permite dezvoltatorilor sa opereze masini virtuale Linux in reteaua Google.

"Stim ca va doriti scalabilitate si performante de top", a comentat Urs Hözle, Google Senior VP de infrastructura tehnica, in timpul prezentarii. Hözle a remarcat de asemenea ca dezvoltatorii doresc sa aibe "masini virtuale la cerere".

Oferta este special adaptata pentru a rula in coordonare cu anteriorul lansat Google App Engine, despre care compania a subliniat faptul ca a primit 7,5 miliarde de afisari pe zi.

"Acest lucru merge dincolo de a oferi o flexibilitate si un control mai mare; accesul la resursele de calcul la aceasta scara va poate schimba fundamental modul in care abordati rezolvarea unei probleme", a declarat Craig McLuckie, manager de productie Google Compute Engine.

Pe langa acest serviciu prezentat in cadrul conferintei I/O, Google a lansat si tableta Nexus 7 care ar putea concura de asemenea impotriva unei alte oferte cheie de la Amazon, si anume tableta Kindle Fire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu