marți, 24 iulie 2012

A fost gasit vinovatul pentru atacul asupra Amazon din 2008

Autoritatile americane au adus in fata justitiei un individ de nationalitate rusa acuzat de lansarea unui atac DDoS masiv impotriva gigantului retailer online Amazon, in 2008. Departamentul de Justitie (DOJ) a anuntat punerea sub acuzare a lui Dmitry Olegovich Zubakha, in varsta de 25 de ani, acesta fiind acuzat de mai multe infractiuni, inclusiv conspiratie.

Conform raportului DOJ, Zubakha a lansat atacul din 2008 in 2 faze, doborand site-ul Amazon timp de mai multe ore. Amazon nu a fost singura victima a atacului DDoS, printre alte site-uri afectate numarandu-se eBay si Priceline.

Un co-conspirator a lui Zubakha chiar si-a oferit la un moment dat serviciile de consultanta celor de la Priceline si s-a laudat cu privire la activitatile sale online, prin intermediul unui forum.

"Acesti banditi cibernetici dauneaza grav afacerilor noastre si clientilor acestora. Dar vechea zicala se adevereste: bratul legii este lung", a declarat procurorul american A. Durkan intr-un comunicat de presa.

In cazul in care acuzatul este gasit vinovat, acesta risca o serie de amenzi usturatoare si pedeapsa cu inchisoarea.

Atacurile DDoS au ca scop coordonarea unei retele de computere compromise pentru a vizita site-uri vizate, coplesind astfel serverele de hosting cu o cantitate masiva de trafic malware.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu