luni, 30 iulie 2012

Utilizati cloud hosting pentru a scapa de stresul administrarii unei baze de date

Pentru un mic website, administrarea unei baze de date poate fi practic inexistenta. In afara de backup-ul si de optimizarea periodica, ar trebui sa va fie relativ usor sa mentineti o astfel de baza de date. Cu toate acestea, pe masura ce site-ul dvs. creste, administrarea unor cantitati tot mai mari de date poate avea repercusiuni asupra unui server si poate crea probleme administratorului web. Utilizarea unui serviciu de cloud hosting pentru de baze de date poate fi o posibila solutie la aceasta problema.

Atunci cand o baza de date ia proportii, veti avea intotdeauna la indemana optiunea de a inchiria un server dedicat special pentru acea baza de date, separand-o astfel complet de serverul web. Dar asta presupune o investitie suplimentara si implica luarea de masuri suplimentare pentru intretinere si securitate. Optand pentru o solutie cloud, puteti beneficia de securitatea si de intretinerea de care aveti nevoie la un pret mult mai mic.

O posibila optiune pentru cloud hosting de baze de date este o platforma generica de cloud. Acestea sunt, in esenta, servere virtuale low-cost care pot fi administrate cu usurinta si pentru care platiti numai pentru ceea ce utilizati. Beneficiul principal este acela ca furnizorul de cloud se va ocupa in locul dvs. de actualizarea software-ului de server si de securitatea acestuia.

O alta optiune posibila este cea de a utiliza un serviciu de cloud administrat complet. In acest caz, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa furnizati datele, orice altceva legat de baza de date revenind in sarcina furnizorului de cloud. Principalul beneficiu este ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la optimizarea sau manipularea unei baze de date pe care nu o intelegeti pe deplin.

Utilizarea serviciilor de cloud hosting pentru baze de date nu este indicata pentru toata lumea, mai ales daca doriti sa va ocupati personal de administrarea bazelor de date. Insa, pentru unii, este un mod minunat de a obtine in continuare beneficiile unei prezente web dinamice, fara a trebui sa-si bata capul cu administrarea bazei de date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu