joi, 15 martie 2012

Internet Explorer 10 promite o viteza uimitoare de navigare

Incercand sa motiveze si mai mult utilizatorii reticenti sa experimenteze noul Windows 8 Consumer Preview, printre multe alte elemente, Microsoft a integrat cea mai noua versiune a Internet Explorer 10 Platform Preview 5 – un nume mai pretentios pentru beta.

IE 10, in special versiunea pentru Windows 8, vine cu o interfata regandita de la 0, optimizata pentru navigare pe internet pe intregul ecran datorita unei interfete, evident, cu elemente Metro. Pe langa faptul ca nu aveti nici modalitatea de a-l experimenta fara o instalare de Windows 8 Consumer Preview, noul IE va veni cu doua interfete, una clasica si una Metro, din care o puteti alege pe cea care va incanta mai mult.

Pentru a eficientiza un pic partea de navigare, pe langa faptul ca bara de adresa a fost mutata jos, toate elemente de navigatie apar doar in momentul in care prezenta lor este necesara, in rest intregul ecran este o pagina de internet. Exceptand detalii de interfata, schimbari majore se mai regasesc doar pe partea de suport HTML5 sau performanta per ansamblu care continua sa se imbunatateasca.

Pentru a demonstra diferenta de performanta, intr-un clip de pe YouTube puteti vedea acelasi website ruland cu 30-40 FPS-uri pe Internet Explorer 10 si cu 5 FPS-uri pe Chrome.

Ramane sa vedem daca pana la momentul lansarii sistemului de operare Windows 8 vom mai vedea discrepante asa de mari de performanta intre IE10 si Chrome sau Mozilla Firefox.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu