marți, 6 martie 2012

6 sfaturi pentru a cauta mai eficient pe Google

1) Grupuri de cuvinte sau fraze exacte: Sa zicem ca suntem in cautarea unui continut despre web hosting. In loc sa tastem doar web hosting in caseta de cautare Google, vom limita rezultatele doar la cele care contin toate cele doua cuvinte legate. Pentru a realiza acest lucru, vom pune cuvintele intre ghilimele. (exemplu: “web hosting")

2) Cuvinte excluse: Sa spunem ca dorim sa facem o cautare de continut dupa cuvintele online marketing, dar dorim sa excludem din rezultatul cautarii termenul publicitate. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa folosim semnul “-“ in fata cuvantului pe care dorim sa-l excludem din rezultate. (exemplu: “online marketing" -publicitate)

In acelasi mod pot fi exluse din rezultatele cautarii si extensiile de domenii (ex: .ro, .com, ,net, etc). De exemplu, daca dorim sa cautam online marketing, dar din rezultatele afisate sa fie excluse paginile .ro, .com si .org, folosim : “online marketing” –.ro –.com –.org

3) Cautari de termeni dintr-un anume site: Daca un site nu are un sistem propriu de cautare, putem folosi Google pentru a cauta termeni din interiorul acelui site. Acest lucru poate fi posibil daca utilizam in cautare adresa site-ului si termenii cheie. (exemplu: “server dedicat" site:www.megahost.ro)

4) Tipuri de documente specifice: Daca doriti sa gasiti rezultate in fisiere de un anumit tip, puteti folosi comanda "filetype:". De exemplu, dorim sa cautam cuvintele "web hosting” in prezentari PowerPoint (.ppt) folosim urmatoarea formula de cautare: “web hosting" filetype:.ppt

5) Cuvinte si expresii alternative: In mod implicit, atunci cand faceti o cautare, Google va include toate conditiile specificate in cautare. Daca sunteti in cautarea cuvintelor “marketing online” dar doriti ca rezultate alternative si “publicitate online”, pentru a face acest lucru puteti folosi operatorul OR. (exemplu: “marketing online" OR “publicitate online”)

*Operatorul “OR” trebuie scris cu litere mari (Caps), pentru a fi inteles de motorul de cautare.

6) Cautari intr-un anumit interval de timp: Aceasta functie ajuta sa gasim evenimente si diverse lucruri care s-au petrcut intr-o anumita perioada de timp. De exemplu, dorim date despre web hosting intre anii 2000 si 2011. Dupa cuvatul cheie, folosim ca operator pentru delimitare interval : 2000..2011. (exemplu: web hosting 2000..2011)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu