marți, 27 martie 2012

Carpathia Hosting ar putea fi nevoita sa stearga datele Megaupload

Carpathia Hosting, compania de web hosting care continua sa gazduiasca continutul confiscat al Megaupload, chiar si dupa ce site-ul de file-sharing a fost închis, cere ajutor guvernului SUA sa plateasca facturile restante.

Carpathia a depus o cerere la Curtea Federala SUA din statul Virginia, cerand guvernului Statelor Unite fie sa plateasca pentru serviciile de hosting ale fisierelor Megaupload, fie sa le transfere la un alt datacenter, fie in ultima instanta sa le stearga dupa ce le permite utilizatorilor sa-si recupereze datele.

Aceasta este cu siguranta o pozitie nefavorabila pentru orice companie de hosting, Carpathia aflandu-se în imposibilitatea de a efectua orice actiune pe cont propriu, deoarece acest lucru ar putea duce in cele din urma la procese judecatoresti cu partile terte interesate de datele confiscate, cum ar fi MPAA.

Carpathia spune ca trebuie sa plateasca 9.000 de dolari pe zi pentru a gazdui datele Megaupload, suma care totalizeaza mai mult de jumatate de milion de dolari de cand Megaupload a fost inchis.

Pe vremea cand functiona nestingherit, Megaupload.com a reprezentat 4 % din traficul total de pe internet, cu 66 de milioane de utilizatori inregistrati si un miliard de vizitatori. La sfarsitul lunii ianuarie, imediat dupa ce MegaUpload a fost inchis, Carpathia a amenintat ca va sterge toate fisierele confiscate, deoarece aceasta este nevoita sa plateasca din propriul buzunar pentru serviciile de hosting oferite.

Cu toate acestea, avocatii Megaupload si Carpathia au ajuns in cele din urma la un acord in care Carpathia s-a angajat sa gazduiasca temporar datele site-ului de file-sharing. Intre timp, fondatorul Megaupload, Kim Dotcom se afla inca sub arest la domiciliu în Noua Zeelanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu