marți, 20 martie 2012

Ce pregateste Microsoft pentru furnizorii de web hosting

Prima sesiune principala de forum de la World Hosting Days Global 2012 a fost sustinuta de Andrew Lund, director si partener de hosting si cloud la Microsoft, care promis o analiza asupra viziunii Microsoft despre cloud si oportunitatile partenerilor.

Potrivit viziunii Microsoft, posibilitatea de hosting in cloud este impartita intre cele 3 platforme de baza - private cloud, furnizorul de servicii cloud si hosting in Microsoft cloud.

Dar exista si particularitati ale acestei viziuni. Potrivit Lund, compania vede oportunitatea cloud ca fiind impartita intre 5 seturi de produse-cheie: VM hosting, application hosting, hosted database, hosted desktop si web hosting.

Lund spune ca societatea Microsoft se confrunta cu o crestere continua a modelelor de implementare intre aceste platforme de baza si seturi de produse, si ca selectarea de modele partenere pentru furnizorii de servicii este in curs de desfasurare.

Un alt lucru interesant de stiut este ceea ce Windows Server 8 ofera pentru furnizorii de hosting. Microsoft a lansat versiunea beta a Windows Server 8 la inceputul acestei luni, promitand noi functii pentru provideri. Punctul cheie de aici a fost faptul ca o mare parte din timpul de lucru al Microsoft a fost alocat pentru dezvoltarea Windows Server 8.

Lund a facut o prezentare fulger a aproximativ 8 caracteristici cheie noi sau imbunatatiri pentru furnizorii de hosting. Pe o diagrama separata, Lund a evidentiat o lista cu imbunatatirile de performanta, in ceea ce priveste numarul de masini virtuale per server posibile si alte masuratori similare.

Desigur, odata cu Windows Server 8 vine si IIS 8 care, din nou, include o multime de functii noi pentru hosting.

Ideea principala a prezentarii a fost ca, pentru furnizorii de web hosting s-a dedicat multa munca in special pentru System Center 2012, SQL Server 2012 si pachetul Windows 8 Server.

Sursa: thewhir.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu