miercuri, 28 martie 2012

Ce este referrer spam si cum poate afecta site-ul dvs.?

Referrer spam este un fel diferit de spam decat cel pe care il vedeti de obicei in inbox-ul dvs. Acesta vizeaza motoarele de cautare si tinde sa se foloseasca de site-uri pentru a-si duce sarcinile la indeplinire.

In esenta, referrer spam implica redirectionarea traficului catre site-ul caruia spammerul doreste sa-i faca publicitate. Referitor la un website, un "referrer" este URL-ul sau sursa de trafic a acestuia. De exemplu, daca vizitati site1.com si faceti click pe un link care duce catre site2.com, site1.com este referrer pentru site2.com. Referrer-ul catre un website este stocat in antetul HTTP si este de obicei vizibil pentru serverul web prin intermediul fisierelor sale log, si prin urmare, este vizibil de asemenea aplicatiilor statistice care analizeaza acele loguri pentru a furniza proprietarului de site informatii utile despre trafic.

Deoarece aceste loguri sunt in esenta menite sa fie vazute doar de catre proprietarul site-ului, probabil va intrebati cum ii pot fi de folos unui spammer. Ei bine, unii proprietari de site-uri care fac publice logurile lor de acces si statisticile de referrer vor sfarsi prin a fi conectati la site-ul unui spammer, contribuind astfel la imbunatatirea pozitiei acelui site in clasamentul motoarelor de cautare.

Referrer spam este de obicei inofensiv pentru un proprietar de site. Cu toate acestea, in cazuri rare, daca se intampla ca un site de spam sa devina referrer pentru site-ul dvs., ati putea fi penalizat de motoarele de cautare sau de alte servicii in cazul in care site-ul spammerului are continut ilegal sau inadecvat. Acesta este motivul pentru care multi proprietari de site-uri aleg sa blocheze anumiti referreri. Daca serverul dvs. web ruleaza Apache cu mod_rewrite, aveti posibilitatea sa adaugati pur si simplu urmatorul cod in fisierul .htaccess:

RewriteEngine on

Options +FollowSymlinks

RewriteCond %{HTTP_REFERER} site-ilegal\.com [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_REFERER} site-ilegal2\.com

RewriteRule .* - [F]

Astfel, prin listarea domeniilor referrer ilegale, aveti posibilitatea sa ii împiedicati sa trimita trafic pe site-ul dvs. si astfel sa evitati a fi penalizati de motoarele de cautare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu