marți, 13 martie 2012

Google confirma ca lucreaza la o versiune Chrome pentru Windows 8

Dupa ce Mozilla a anuntat ca dezvolta o versiune Firefox pentru Windows 8, iata ca la scurt timp si Google a confirmat ca se lucreaza la o versiune Chrome care va rula in mediul Metro.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca noua versiune Chrome se va baza pe browserul desktop si nu pe cel pentru Android care are suport touchscreen.

"Scopul nostru este sa fim capabili sa oferim utilizatorilor nostri o experienta Chrome rapida, simpla si securizata pe toate platformele, care includ atat versiunea de desktop cat si versiunea Metro a Windows 8. In acest scop, suntem in procesul de a construi o versiune Chrome pentru Metro, dar dorim sa imbunatatim si versiunea Chrome pentru Windows 8 varianta desktop, adaugand suport tactil imbunatatit." a spus reprezentantul Google.

Acest lucru inseamna ca atunci cand tabletele Windows 8 vor incepe sa apara la sfarsitul acestui an, clientii vor putea sa foloseasca aceleasi browsere pe care le folosesc in Windows 7, dar adaptate pentru interfata Metro.

Metro este modul Windows 8 touch-friendly de a interactiona care este ideal pentru tablete, desi functioneaza de asemenea si cu un mouse si tastatura. Astfel, utilizatorii pot folosi fie modul Metro, fie modul desktop traditional pentru Windows.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu