joi, 29 martie 2012

AOL a desfiintat 10.000 de servere, economisind astfel 5 milioane de dolari

AOL a desfiintat aproape 10.000 de servere dedicate, facand economii totale in valoare de 5 milioane dolari si castigand astfel concursul Server Roundup Contest, care premiaza companiile care rationalizeaza costurile de functionare si utilizare a echipamentelor IT.

Dezafectare unui singur rack de servere 1U poate ajuta o companie sa economiseasca 500 de dolari pe an cu costurile de energie, 500 de dolari cu licentele de operare si 1.500 de dolari cu costurile de intreţinere hardware, in conformitate cu Institutul Uptime, cel care a organizat concursul mentionat anterior.

Companiile care au participat au trebuit sa-si mute intregul volum de lucru pe echipamente virtualizate sau in cloud. Acestea au trebuit sa furnizeze documente, dar si fotografii care sa ateste ca intr-adevar au facut acest lucru.

AOL si-a desfiintat 9,484 de servere dedicate in ultimul an, sau aproximativ un sfert din serverele sale din intreaga lume, a spus Institutul. Economiile facute au inclus 1.650.000 de dolari cu facturile de energie, 2.2 milioane de dolari cu licentele OS si 62.000 de dolari cu costurile de intreţinere. A castigat de asemenea 1.2 milioane de dolari din resturi si revanzari si a redus emisiile de dioxid de carbon cu 20 de milioane de tone.

AOL invinge astfel detasat alti 5 concurenţi, pe locul 2 situandu-se NBCUniversal, care a eliminat 284 de servere dedicate. Compania AOL ar fi fost ajutata si de faptul ca este in mijlocul unui efort multi-anual de a se reinventa de la furnizor de internet la o companie de stiri si publicitate.

O mare parte din serverele care au fost inlocuite rulau aplicaţii web care deja "devenisera inutile", a declarat compania intr-un clip video inregistrat in cinstea victoriei sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu