luni, 19 martie 2012

Aproximativ 500.000 de servere ar sta la baza Amazon Cloud

Desi majoritatea utilizatorilor finali nu au o imagine clara a infrastructurii care sta la baza serviciilor pe care le consuma prin intermediul Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), directorul de cercetare de la Accenture, Liu Huan, a estimat recent ca un numar uimitor de 454.400 de servere blade individuale ar putea sta in prezent la baza acestui produs.

Intr-un post pe blogul sau personal, Liu a spus ca a folosit o combinatie de date publice si interogari DNS din cadrul EC2 pentru a ajunge la numarul total de rackuri de servere utilizate de catre serviciul Amazon Cloud, apoi a inmultit acel numarul cu numarul de servere dedicate individuale din fiecare rack.

Cu toate acestea, cercetatorul a spus ca exista o serie de limitari evidente in ancheta sa. Numarul total de servere din fiecare rack este doar o estimare din partea lui si ca Amazon si-ar putea configura sistemele sale altfel decat isi imagineaza el. Mai mult, orice rack care nu inregistreaza nicio activitate ar fi imposibil de luat in considerare, punand astfel sub semnul intrebarii acuratetea calculelor lui Liu.

Cu toate acestea, reactia mass-media la postul sau nu a intarziat sa apara, mai ales datorita faptului ca aceasta reprezinta una dintre cele mai bune estimari ale dimensiunilor Amazon Cloud. Compania nu divulga prea multe informatii despre EC2, facand necesara nevoia unor astfel de presupuneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu