sâmbătă, 18 februarie 2012

Twitter adopta HTTPS ca protocol de transfer implicit

Twitter a activat Secure Hypertext Transfer Protocol (HTTPS) ca protocol implicit pentru toti utilizatorii sai, ceea ce inseamna ca traficul de pe site-ul de microblogging este acum criptat, oferind o mai buna protectie impotriva atacurilor de tip man-in-the-middle.

HTTPS cripteaza informatiile inca din momentul logarii, prevenind interceptarea lor. Twitter, care a pus la dispozitia utilizatorilor optiunea HTTPS pentru prima data in luna martie a anului trecut, a declarat ca este deosebit de importanta utilizarea protocolului criptat atunci cand reteaua de socializare se acceseaza printr-o conexiune la internet nesecurizata, cum ar fi un hotspot Wi-Fi public. Utilizatorii au optiunea de a dezactiva HTTPS prin intermediul paginii Account Settings.

Initiativa a fost felicitata de catre firma de securitate Sophos, care a declarat ca utilizarea unui hotspot Wi-Fi public pentru a accesa Twitter, fara HTTPS, ar putea permite unui hacker sa intercepteze informatii sensibile, acest lucru insemnand ca ar putea posta tweeturi in locul dvs. sau ca v-ar putea citi mesajele private.

Google a devenit una dintre primele companii majore de pe internet ce a adoptat HTTPS pentru toate site-urile sale, in ianuarie 2010. Reteaua sociala Google+ are protocolul HTTPS activat inca din momentul lansarii.

Cu toate acestea, in cazul Facebook, HTTPS inca este dezactivat in mod implicit, in ciuda faptului ca utilizatorii au optiunea de a-l activa inca de acum un an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu