miercuri, 22 februarie 2012

Google vrea sa implementeze un manager de parole in Chrome

Google lucreaza la un nou manager de parole pentru browserul Chrome care va crea in mod automat parole puternice pentru utilizatori. Noul manager este in prezent în faza de proiectare, dar Google a descris procedeul prin care ar functiona.

Atunci cand un utilizator acceseaza o pagina despre care Chrome crede ca va cere crearea unui cont, acesta va afisa o pictograma in forma de cheie langa campul in care trebuie introdusa parola in formularul de inregistrare. In cazul in care utilizatorul da click pe acea cheie, Chrome il va intreba daca doreste sa creeze o parola. Daca utilizatorul spune da, Chrome va genera in mod automat o parola formata din litere, numere si caractere, care o fac foarte dificil de ghicit de catre un hacker si imposibil de retinut de catre utilizator si apoi ii va cere utilizatorului sa o aprobe.

Chrome va cere aprobarea parolei deoarece acesta nu poate incalca normele stabilite de un site. Asta inseamna ca utilizatorul s-ar putea sa modifice manual parola inainte de a fi acceptata de site.

Odata ce parola este acceptata, Chrome o va sincroniza cu celelalte dispozitive ale utilizatorului care ruleaza browserul, cu conditia ca functia de sincronizare sa fie activata pentru contul Chrome respectiv.

Google crede ca ideea sa este una buna, deoarece in cazul in care o persoana nu este nevoita sa tina minte o parola, atunci nu are cum sa o dea din greseala pe mana phisherilor sau a altor escroci cibernetici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu