miercuri, 1 februarie 2012

A fost lansat Firefox 10

La 6 saptamani dupa lansarea Firefox 9, Mozilla a lansat urmatoarea versiune a renumitului sau browser open source.

Desi software-ul vine cu o serie de imbunatatiri pentru utilizatori si dezvoltatori, cel mai notabil este faptul ca in aceasta versiune este introdus programul pentru afaceri, Extended Support Release (ESR), la care Mozilla a lucrat impreuna cu filiala sa, Enterprise User Working Group, pe care a reinfiintat-o vara trecuta.

Versiunile programului ESR vor fi lansate la intervale mai mari de timp decat versiunile standard de Firefox, sunt in asa fel incat sa aiba timp sa raspunda cerintelor corporatiilor care trebuie sa instaleze si sa testeze o versiune noua de browser la fiecare 6 saptamani (intervalul la care se lanseaza o noua versiune a browserului Firefox).

Acum, incepand cu Firefox 10, ESR nu va mai fi actualizat timp de 42 de saptamani, sau la fiecare a saptea lansare a unei versiuni noi a browserului Firefox, oferind utilizatorilor business un timp mai indelungat pentru a se obisnui cu noua optiune. Astfel, conform planului de lansare la fiecare 42 de saptamani, urmatoarea versiune ESR ar trebui sa apara odata cu lansarea Firefox 17 din noiembrie.

O alta premiera in editia Firefox 10 este dezactivarea automata a add-on-urilor incompatibile si marcarea celorlalte ca fiind compatibile. Aceasta este parte a procesului de actualizare silentioasa implementata browserului de la Mozilla.

Firefox 10 a fost lansat ieri, 31 ianuarie si este de asemenea disponibil in versiunile pentru Windows, Linux si Mac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu