marți, 7 februarie 2012

Google introduce domenii de tari pe Blogger pentru a ajuta la eliminarea continutului inadecvat

Google redirectioneaza utilizatorii de pe Blogger catre domenii de tari, pentru a oferi flexibilitate si pentru a se conforma cu normele de eliminare a continutului inadecvat din diferite tari. Aceasta miscare sugereaza ca exista companii de internet in lume care sunt obligate sa respecte regulile locale, asa ca Google încearca sa castige utilizatori din tarile in care exista restrictii cu privire la continut pornografic, politic si religios.

In urmatoarele saptamani, unii utilizatorii ar putea observa ca adresa URL a unui blog pe care il citesc a fost redirectionata catre un domeniu de tara de nivel superior, a declarat Google pe o pagina de pe Blogger.

Google a fost dat in judecata in India, in legatura cu continutul de pe site-urile sale, care este considerat a fi inacceptabil. In luna ianuarie, guvernul indian a permis unei instante din New Delhi demararea urmaririi penale a Google, Facebook si alte 19 companii, dupa ce Vinay Rai, editor al unui ziar local, a propus sanctionarea acestora pentru continut inacceptabil pe site-urile lor.

Guvernul indian a cerut de asemenea ca Google sa dezvolte mecanisme de eliminare rapida a continutului online considerat inacceptabil în conformitate cu legislatia indiana.

Servicii precum Blogger, YouTube si Google+ ajuta utilizatorii sa se exprime si sa impartaseasca diferite puncte de vedere, . In cazul în care continutul este ilegal sau incalca termenii serviciului Google, compania il va elimina, a declarat Google.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu