marți, 14 februarie 2012

Instrumentul "Do Not Track" promite o viteza de incarcare a paginilor web cu pana de 4 ori mai mare

Tehnologiile "Do Not Track"au devenit un standard pe internetul din ziua de azi, oferind utilizatorilor o varietate de moduri de a-si proteja intimitatea atunci cand navigheaza pe web. Desi exista numeroase instrumente anti-tracking disponibile pentru utilizatorii care nu vor sa fie urmariti - fie incorporate in browsere, fie ca add-on-uri - multe dintre ele sunt special concepute pentru un anumit browser, creeaza confuzie sau pur si simplu sunt dificil de utilizat, potrivit unui studiu de la Universitatea Carnegie Mellon , din toamna anului trecut.

Un instrument nou si gratuit a fost lansat joia trecuta si a fost construit special pentru a aborda multe dintre problemele ridicate in acel studiu si de a merge dincolo de ceea ce modurile de navigare private pot face. Se numeste Do Not Track Plus (DNT+) si functioneaza perfect cu Internet Explorer, Firefox, Chrome si Safari. In plus, poate creste viteza de încarcare a unei pagini web de pana la 4 ori.

Cu ajutorul sau, utilizatorii pot decide la nivel de site individual daca doresc sa blocheze sau sa permita urmarirea de catre acesta. Atunci cand vor ca activitatile lor sa ramana private, DNT+ poate bloca o lista de 580 de tehnologii diferite si peste 200 de companii de tracking.

Cu o interfata usor de utilizat, instrumentul are scopul de a impiedica agentiile de publicitate sa vizioneze ce site-uri acceseaza utilizatorii, ce interese comerciale au, hobby-uri, clickuri si amplasarea geografica. De asemnea, pastreaza o evidenta, astfel incat utilizatorii pot vedea cu usurinta cat de multe incercari de urmarire au fost blocate si de la ce firme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu