luni, 20 februarie 2012

Anonymous ameninta ca va lansa un atac DDoS asupra serverelor root de Internet

Viitoarea campanie anuntata de catre grupul de hacking Anonymous impotriva sistemului principal al Internetului de cautare adrese este putin probabil sa provoace daune mari, conform spuselor unui expert in securitate.

Intr-un avertisment postat pe Pastebin joia trecuta, Anonymous a declarat ca va lansa pe 31 martie un atac, ca parte din "Operatiunea Global Blackout", care va viza serverele root DNS (Domain Name System). Gruparea a declarat ca atacul a fost planificat ca un protest fata de "liderii nostri iresponsabili si dragii nostrii bancheri, din cauza carora oamenii mor de foame, doar pentru ca acestia sa-si satisfaca propriile lor nevoi egoiste, din pura distractie sadica".

Un DNS traduce un nume de site, cum ar fi www.megahost.ro, intr-o adresa IP numerica (Internet Protocol), care este utilizata de computere pentru a gasi respectivul site.

Desi exista 13 servere root, un atac asupra unuia nu le-ar afecta pe celelalte 12. In plus, un atac ar avea mai putin succes din cauza fenomenului "anycasting", care permite ca traficul de pe un server root sa fie redirectionat catre un alt server care contine o replica a acelorasi date. Exista sute de alte servere dedicate din intreaga lume care detin aceleasi date ca si serverele root, crescand astfel elasticitatea DNS.

Nu in ultimul rand, serverele root DNS sunt urmarite indeaproape. In cazul in care apar probleme, traficul malware de pe aceste servere root este blocat imediat, intreruperea durand cateva minute, deoarece sute de experti IT isi vor uni imediat fortele pentru a contracara orice tip de atac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu