joi, 9 februarie 2012

Ce este un open relay si cu ce va poate afecta pe dvs.?

Una dintre experientele cele mai neplacute prin care puteti trece este aceea de a fi acuzat de ceva ce nu ati facut. Imaginati-va ca intr-o zi, politia bate la usa dvs. si va spune ca sunteti arestat pentru savarsirea unei fapte pe care dvs. stiti ca nu ati comis-o.

In industria de web hosting, politia anti-spam poate batea la usa dvs. virtuala, aratandu-va ca adresa dvs. IP tocmai a trecut pe lista neagra DNS. Daca nu aveti nicio idee de ce s-a intamplat acest lucru, sansa este ca un spammer sa fi gasit o modalitate de a va exploata serverul dedicat sau VPS-ul, iar un open relay (sistem prin care se pot trimite e-mailuri fara autentificare) ar putea fi cauza.

Un server SMTP este parte a serverului de mail care se ocupa de trimiterea e-mailurilor. Orice e-mail trimis trebuie sa fie procesat de catre serverul SMTP. In mod ideal, acest server dispune de unele masuri de securitate care impiedica utilizatorii necunoscuti sa-l exploateze. Un open relay este un server SMTP care permite oricui sa-l foloseasca. Spammerii il pot folosi pentru a trimite e-mailuri si va aparea ca si cum a fost trimis de dvs., chiar daca nu ati trimis nimic.

Listele negre DNS vor identifica aceste open relays si vor informa alte servere de mail sa le respinga. Ca urmare, in cazul in care serverul dvs. ajunge pe o lista neagra, nu veti mai putea trimite e-mailuri catre alte servere de mail care utilizeaza un serviciu de blacklisting. Odata ce ati identificat si rezolvat problema open relay, veti fi eliminat de pe listele negre, dar acest proces poate dura ceva timp.

Problema cu un open relay este usor de rezolvat cu o autentificare SMTP corespunzatoare, si puteti gasi instrumente online care pot testa serverul de mail pentru a vedea daca acesta are un open relay. Tinand cont de acest lucru, aceasta problema de securitate periculoasa nu trebuie amanata, deoarece reprezinta o amenintare la adresa afacerii dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu