vineri, 24 februarie 2012

Tipuri de hosting administrat

Asa cum sugereaza si numele, hosting-ul administrat (managed) se refera la planurile de gazduire care sunt administrate de catre furnizorul de hosting. Pe piata web hosting-ului, preturile pentru pachetele de hosting administrat variaza intre 30 si cateva sute de dolari pe luna. Un plan low end de hosting administrat implica VPS hosting, in timp ce un plan high end implica hosting pe un server dedicat. Deoarece variatia de preturi este foarte mare, este foarte important sa intelegem ce servicii si functii trebuie sa asteptam de la aceste planuri administrate de hosting.

Atunci cand companiile de hosting isi promoveaza planurile de hosting administrat, acestea folosesc adesea expresia "complet administrat" (fully managed). Acest termen este relativ, deoarece unii ar putea crede ca planul este complet administrat in timp ce altii ar putea crede ca suportul tehnic pe care il primesc de la furnizorul de hosting nu este suficient. Deci, regula de baza este: cu cat pretul este mai mare, cu atat veti beneficia de mai mult suport tehnic.

In cazul planului de hosting complet administrat, site-ul dvs. va fi monitorizat in mod regulat de webmasteri experientati. Asadar, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la timpii de downtime ai serverului si alte probleme tehnice. Tot ce trebuie sa faceti este sa platiti, iar furnizorul de hosting administrat va face restul.

Exista de asemenea si planuri de hosting "partial administrate". In acest caz, site-ul dvs. este in continuare monitorizat de personalul tehnic al furnizorului de web hosting. Cu toate acestea, utilizatorii finali trebuie sa indeplineasca anumite functii administrative pentru a-si mentine site-urile. In aceasta situatie, utilizatorii finali vor avea mai mult control asupra propriilor servere. Asadar, este recomandat sa va consultati cu furnizorul dvs. de hosting pentru a afla cat de mult suport tehnic va este oferit inainte de a lua decizia finala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu