luni, 27 februarie 2012

Robotii cibernetici pot rezolva puzzle-uri CAPTCHA

A devenit din ce in ce mai greu in ultimii ani sa demonstram online ca suntem oameni. Literele ondulate, cunoscute sub denumirea de CAPTCHAs, care protejeaza site-urile impotriva spamului au devenit si mai distorsionate, deoarece robotii cibernetici si-au imbunatatit aptitudinea de a le citi.

Din aceasta cauza, NuCaptcha a lansat video CAPTCHAs, care sunt mai usor de citit de catre oameni, dar inca sigure, si au fost adoptate deja de catre unele site-uri, printre care si Groupon. Acum, cercetatorii de la Stanford sugereaza ca si acestea vor trebui sa devina mult mai criptice.

Elie Bursztein, cel ce a condus aceasta cercetare, explica pe blogul sau cum a proiectat un software care compara mai multe cadre din clipurile video de la NuCaptcha pentru a intui si a decoda literele distorsionate necesare pentru a intra pe un site protejat de un puzzle NuCaptcha. Video CAPTCHAs necesita utilizarea unor tehnici care nu erau folosite la puzzle-urile de dinainte, pentru a izola un puzzle de orice altceva din inregistrarea video, spune Bursztein. El raporteaza ca software-ul care identifica cadre video CAPTCHA le poate folosi si la inregistrarea video pentru a urmari miscarea literelor si pentru a le izola cu o precizie de aproape 100 %.

In raspuns, NuCaptcha a subliniat faptul ca software-ul lor urmareste computerele care rezolva puzzle-urile lor si le serveste versiuni mai complexe decat cele rezolvate de Bursztein. Cu toate acestea, Bursztein spune ca aceste versiuni nu reprezinta o piedica majora in fata metodelor sale de rezolvare a puzzle-urilor CAPTCHA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu