miercuri, 21 septembrie 2011

ICANN lanseaza Ghidul Solicitantului pentru noile domenii de nivel superior

ICANN a lansat ieri, 20 septembrie 2011, un micro website pentru noile domenii generice de nivel superior (gTLD), un program care aduce internetului una dintre cele mai mari schimbari din istorie. Site-ul ofera o multitudine de informatii despre noul program, inclusiv Ghidul Solicitantului aprobat de catre Consiliul de Administratie al ICANN.

"Acest microsite va fi o sursa nepretuita de informare referitoare la programul gTLD, disponibila atat pentru solicitanti si potentiali solicitanti cat si pentru curiosi." a declarat Rod Beckstrom, presedintele ICANN si Chief Executive Officer (CEO).

Programul gTLD va extinde foarte mult numarul actual de 22 de domenii de nivel superior (de exemplu, .com, .gov, .net, etc) pentru a include aproape orice cuvant sau nume. Dar Beckstrom a facut clar faptul ca noile gTLD nu sunt destinate pentru orice companie sau organizatie, deoarece detinerea unui gTLD inseamna ca solicitantul se angajeaza sa execute un registru de internet - o operatiune costisitoare si foarte tehnica.

Ghidul Solicitantul este cea mai buna sursa de informare pentru oricine intentioneaza sa solicite un gTLD. Acesta prevede in detalii amanuntite cum se aplica pentru un nou domeniu si ofera link-uri directe la sistemul de aplicare on-line.

ICANN va incepe sa preia cererile de gTLD noi la data de 12 ianuarie 2012.

Noul site poate fi accesat la http://icann.org/newgtlds

Pentru a vizualiza o prezentare video scurta ce explica cum va functiona noul program gTLD, accesati linkul de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=AybZsS3NmFo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu