luni, 19 septembrie 2011

Blog sau website: de ce aveti nevoie?

Pe internet exista oameni care isi doresc unul din 2 lucruri: fie o pagina web cu caracteristici complete si o gramada de continut, fie doar un blog simplu pentru a-si posta gandurile, realizarile sau nemultumirile lor de zi cu zi.
Tinand seama de aceasta, intrebarea reala atunci cand alegeti un furnizor de web hosting, un designer web sau chiar un sistem de management de continut (cum ar fi WordPress) este: ce anume am de gand sa fac cu aceste servicii de internet? Indiferent daca doriti sau nu un site complet sau doar o interfata de blog, articolul ce urmeaza va va ajuta sa va dati seama daca aveti nevoie sau nu de un nume de domeniu inregistrat.

In primul rand, ce este un blog si ce este un site?

Pare a fi o diferenta evidenta intre cele doua, dar ce este cu adevarat un blog si ce este cu adevarat un website?

Un blog este un instrument conceput pentru a face mai usoara furnizarea de actualizari constante de continut. Acestea ar putea fi orice, de la articole de stiri la eseuri cu privire la modalitatile corespunzatoare pentru a gati un curcan. Acest website pe care va aflati dvs. acum, de exemplu, este un blog, pentru ca acesta ofera continut web actualizat periodic.

Un website, pe de alta parte, are un continut web mai static. Nu se schimba la fel de mult ai ofera o functie diferita: poate servi ca o carte de vizita digitala sau este posibil sa contina portofoliul unui artist. Este mai putin axat pe actualizari periodice si mai axat pe relevanta.

Deci, de care am nevoie?

Cel mai bun mod de a va gandi este acesta: Ce veti face intr-adevar cu site-ul dvs.? Daca aveti nevoie de un loc unde clientii pot merge sa vada produsele dvs., sau sa se documenteze despre afacerea dvs., un website simplu va fi suficient. Ganditi-va la site-ul dvs. ca la un panou pe care postati informatiile pe care doriti sa le impartasiti cu altii. Tinand cont de aceasta, gasiti un furnizor de hosting web care ofera mult spatiu de stocare si latime mare de banda, deoarece veti avea nevoie de ambele, in special daca site-ul dvs. este un portofoliu.

Totusi, daca aveti de gand sa utilizati internetul doar pentru a impartasi stiri, ganduri, emotii, etc., atunci alegeti un blog. Nu numai ca va fi mai usor pentru a va gestiona continutul dvs. web, dar va puteti concentra si pe simplitate. De asemenea, un domeniu simplu de tipul .blogspot va fi suficient, cu exceptia cazului în care doriti sa va creati un brand specific.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu