marți, 20 septembrie 2011

Google Wallet a fost lansat in Statele Unite ale Americii

Sistemul de plata prin intermediul telefonului mobil de la Google, Google Wallet (wallet=portofel), este acum disponibil pentru public, mai exact pentru persoanele care folosesc telefoane Sprint Nexus S 4G si Citi Mastercard sau carduri Visa, cel putin.

Google Wallet - impreuna cu Google Offers - este construit pe o platforma deschisa, care combina mai multe carduri de credit, programe de fidelizare si oferte la punctul de vanzare. Plata se face trecand cu smartphone-ul dvs. pe la checkout. In esenta, Google va transforma telefonul intr-un portofel.

Serviciul Google Wallet trebuie sa fie asociat cu un cont Google pentru a putea fi utilizat. Dupa ce bifati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile impuse de Google si introduceti codul PIN, puteti incepe procesul de asociere a cartile dvs. de credit cu contul dvs. Google.

Deocamdata, serviciul functioneaza numai cu telefoanele Sprint Nexus S 4G; persoanele ce detin aceste telefoane vor primi actualizari luni si vor vedea ca a aparut o noua aplicatie "Wallet". De asemenea, functioneaza numai cu Citi MasterCard, carduri Visa si cartele preplatite Google, care pot fi alimentate cu orice card de credit. In cele din urma, Discover si American Express vor fi acceptate, de asemenea, a declarat Google.

Sistemul si-a facut debutul in luna mai si a fost testat pe piete. Saptamana trecuta, MasterCard, un partener de lansare al Google Wallet, a tinut o conferinta de presa la New York pentru a scoate in evidenta viitoarele tehnologii ale modalitatilor de plata, inclusiv capacitatea de a face achizitii prin simpla fluturare a telefonului mobil in fata televizorului.

Google a lansat 2 videoclipuri pentru a promova Google Wallet: unul in mai si unul in august, cel de-al doilea avandu-l ca protagonist pe George Costanza din Seinfeld.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu