luni, 26 septembrie 2011

Ce sa faceti pentru a va mentine site-ul dvs. in siguranta

Trebuie sa recunoastem ca internetul nu mai este locul de joaca de altadata unde toata lumea putea sa se joace linistita si sa nu fie deranjata de nimeni. In prezent, pe internet sunt atat de multi agresori si ticalosi incat este o minune ca nu ne-am decis sa ne schimbam inca locul de joaca. Internetul este ca o jungla, si daca nu sunteti atenti, pradatorii din umbra va pot devora imediat site-ul dvs.

Cu toate acestea, exista masuri pe care le puteti lua pentru a va proteja sursa de existenta. Mai intai de toate, dandu-va pur si simplu seama ca accesul la server-ul dvs. trebuie sa fie cat mai restrictionat cu putinta este un inceput bun.
Urmatorul pas il reprezinta modul in care va administrati site-ul. Daca nu-l administrati corect, il puteti expune la riscuri. Aruncati o privire asupra urmatoarelor greseli comune, oricare dintre ele poate reduce drastic securitatea site-ului dvs.:

Parola dvs. este puternica?

Acesta este un aspect pe care oamenii par sa nu-l sa ia in considerare. Nu conteaza cat de unica sau greu de intuit credeti ca este parola dvs.; atata timp cat este o expresie comuna sau un cuvant, pur si simplu nu este suficient de puternica pentru a fi gardianul dvs. principal. Majoritatea hackerilor utilizarea software-uri de ghicit parole pentru a obtine acces la intimitatea dvs., dar adesea nici macar nu au nevoie de un asemenea software. Asigurati-va ca parola dvs. este lunga, are cateva majuscule si cel putin o cifra. Astfel, ar fi prea multe posibilitati, chiar si pentru un calculator ar fi greu sa ghiceasca parola corecta, si daca profitati de acest lucru, sunteti in mare parte asigurat, in ceea ce priveste securitatea serverului dvs.

Aveti grija la accesul root

Nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa va logati constant ca utilizator root. Indiferent cat de puternic va poate face sa va simtiti, chiar nu este nevoie sa compromiteti accesul la contul dvs. Este ca si cum ati spune "Spargeti-mi contul va rog!". De asemenea, daca conturile dvs. SSH ofera acces root direct, atunci va trebui sa modificati imediat acest aspect. Neavand control deplin asupra nivelului de securitate este foarte riscant si va puteti compromite foarte rapid site-ul dvs.

Cunoasteti-va traficul

Nu treceti cu vederea traficul si invatati sa urmariti fluxul de pe site-ul dvs. Aflati cine si de unde vine traficul dvs. si fiti cu ochii in patru la orice schimbari bruste in acest sens. Daca vedeti un utilizator nou dintr-o locatie suspecta, fiti pregatit. Trebuie sa va protejati in primul rand serverul, iar cea mai buna aparare este atentia sporita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu