miercuri, 7 septembrie 2011

Enkompass - Panou de control web-based pentru Windows

Cand doriti sa administrati un server Windows, nu exista prea multe panouri de control disponibile care sa fie web-based si de calitate, mai ales daca doriti ceva care este familiar si usor de utilizat. O optiune pe care ati putea sa o luati in considerare este Enkompass, un panou de control pentru Windows conceput de catre creatorii cPanel/WHM.

Printre caracteristicile importante ale Enkompass este aceea ca ofera aceeasi interfata familiara cPanel de care milioane de utilizatori depind pentru administrarea zilnica a site-urilor lor. Prin urmare, daca folositi cPanel pentru serverele Linux, Enkompass va va face sa va simtiti ca acasa.

Iata cateva caracteristici ale Enkompass:

- Functioneaza cu Windows Server 2008 si Microsoft IIS7 web server
- Suporta atat MySQL cat si Microsoft SQL Server 2005-2008
- Utilizeaza Active Directory pentru scalabilitate imbunatatita
- Scripting de management, inclusiv .NET, ASP, PHP, Perl, AJAX, Silverlight, XML, si altele.
- Caracteristici standard web: administrarea domeniului, administrarea bazelor de date, configurare FTP, conturi de e-mail, analytics (cu AWSTATS), si gestionarea fisierelor.

Exista multe motive pentru care un utilizator sau un administrator de sistem poate dori sa aiba un server Linux, server Windows, sau ambele, si cu Enkompass aveti posibilitatea sa creati o baza web de management care cuprinde atat Linux cat si Windows.

Puteti instala Enkompass pe Windows Server 2008 sau Windows Server 2008 R2. Cu el veti obtine, de asemenea, sprijinul comunitatii cPanel, precum si documentatia disponibila pe site-ul cPanel. Aceasta include instructiuni complete de instalare, de la pregatirea Active Directory pana la instalrea efectiva a panoului de control. Odata instalat, acesta va functiona la fel ca orice alt sistem cPanel de automatizare a web hosting-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu