luni, 5 septembrie 2011

Ce sunt numele de domeniu premium?

Intr-o lume in care aproape toate produsele si serviciile au un segment premium pentru a raspunde cerintelor clasei de elita, numele de domenii nu se lasa mai prejos. Acest articol intentioneaza sa va prezinte intregul concept al numelor de domeniu premium.

Numele de domeniu premium reprezinta de fapt obiectul tranzactiilor de pe piata secundara care satisface un set de caracteristici suplimentare. Mai pe scurt, numele de domenii premium sunt acele nume de domenii care au un anumit istoric in spatele lor si sunt puse la bataie pe piata. Atunci cand un proprietar de nume de domeniu nu reuseste sa-si reinnoiasca abonamentul de hosting de domeniu, acesta intra pe piata secundara. De asemenea, un nume de domeniu pus la vanzare in mod deliberat de catre proprietarul initial va fi disponibil tot pe piata secundara. Doar in cazul in care aceste nume de domeniu de pe piata secundara se intampla sa aiba unele caracteristici suplimentare, care atrag atentia potentialilor cumparatori, acestea devin nume de domeniu premium.



Despre ce caracteristici este vorba?



- Numele. Daca doriti cu ardoare un nume de domeniu usor de memorat de catre privitor sau ascultator, ar putea fi foarte bine un nume de domeniu premium.



- Rezonanta numelui. Sa luam un exemplu. Presupunand ca aveti un website care face publicitate pachetelor de croaziera in insulele Caraibe, si face acest lucru prin prezentarea insulelor si a plajelor. V-ati dori sa detineti un nume de domeniu cum ar fi CroaziereInCaraibe.ro? Suna bine, nu? Unii oameni anticipeaza nevoia unor astfel de nume cum ar fi acesta si le inregistreaza chiar daca au sau nu neaparata nevoie de acestea si cand soseste momentul oportun, organizeaza licitatii pentru a le vinde celui ce ofera mai mult.



- Numele este scurt si contine cuvinte cheie in densitate mare. Acesta aduna la un loc toate caracteristicile perfecte pentru site-ul dvs. De asemenea, numele de domenii premium sunt cel mai des domenii de nivel superior, adica sunt urmate de extensii cum ar fi .com, .org, .net, etc



- Numele este vechi si dispune de mult trafic. Numele de domeniu cu prezenta solida pe internet si cu trafic substantial poate fi considerat oricand nume de domeniu premium si puteti fi foarte siguri ca nu il veti achizitiona usor in cazul in care are un rang inalt in motoarele de cautare.



Daca detineti un anumit numar de website-uri, ar trebui sa luati in considerare selectarea unui furnizor de hosting web ce va poate oferi optiunea de hosting pentru mai multe domenii si sa le tineti pe toate pe acelasi cont.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu