miercuri, 17 octombrie 2012

Veniturile Intel au scazut din cauza mediului economic instabil

Intel a declarat marti ca veniturile si profitul sau au scazut in al treilea trimestru al anului fiscal 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si a dat vina pe mediul economic instabil pentru vanzarile slabe ale produselor sale.

Profitul companiei a fost 2.97 miliarde de dolari pentru trimestrul care s-a incheiat pe 29 septembrie, in scadere de la 3.47 miliarde de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a raportat castiguri per actiune de 0.58 dolari.

"Rezultatele noastre pe al treilea trimestru reflecta un mediu economic dificil", a declarat CEO-ul Intel, Paul Otellini.

Veniturile Intel au fost de 13.5 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, in scadere de la 14.2 miliarde de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, analistii estimau venituri de 13.2 miliarde de dolari.

Piata PC-urilor este in declin, firma de cercetare IDC declarand saptamana trecuta ca vanzarile de PC-uri la nivel mondial din trimestrul al treilea au scazut cu 8,6% fata de acelasi trimestru al anului anterior. Cu toate acestea, analistii spun ca piata PC-urilor si-ar putea reveni la normal spre sfarsitul trimestrului 4, cand vanzarile de PC-uri Windows 8 ar putea revigora piata.

Pentru trimestrul al patrulea, Intel se asteapta la venituri de 13.6 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu