luni, 22 octombrie 2012

Google discuta despre tehnologiile de racire servere

Inainte de a se "arunca" joia trecuta pe piata bursiera, dupa dezvaluirea prematura a castigurilor pe trimestrul 3 2012, Google a lansat un tur virtual "street view" al datacenterului sau din Lenoir, Carolina de Nord.

In timp ce multi dintre noi inca se mai plimba printre raioanele virtuale ale datacenterului Google, Data Center Knowledge a vorbit cu directorul senior al datacencerelor Google, Joe Kava, despre sistemul care asigura racirea a sute de mii de servere dedicate.

Chiar daca Google de obicei nu ofera detalii tehnice despre datacenterele sale, totusi Joe Kava ne descrie modul in care are loc racirea ca fiind un procedeu ce are loc in culoarele inchise incadrate de fiecare parte a randurilor de rack-uri. Bobine de racire care folosesc apa racita servesc ca "plafon" pentru aceste culoare fierbinti, care, de asemenea, adapostesc tevi de otel inoxidabil de mari dimensiuni care transporta apa catre si dinspre turnurile de racire adapostite in curtea exterioara a cladirii.

Desi unii directori de datacentere se opun ideii de a avea conducte de apa in apropierea serverelor si a echipamentelor de stocare, Kava spune ca Google a dobandit multa experienta pe acest tip de racire.

Google planuieste sa imbunatateasca in urmatoarele saptamani acest tur virtual al datacenterului sau cu mai multe informatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu