luni, 29 octombrie 2012

Furnizorii de hosting din Olanda sunt raspunzatori pentru faptele clientilor lor

Furnizorii de hosting ar trebui sa fie responsabili pentru faptele clientilor lor? Aceasta problema a fost dezbatuta recent in Olanda.

Potrivit unui raport BBC de joi, o instanta judecatoreasca a gasit un furnizor de hosting din Olanda responsabil pentru continutul piratat pus la dispozitie prin intermediul site-ului de file sharing Sumo Torrent, unul dintre clientii sai.

Procesul a fost urmarit de Brein, o autoritate de protectie a vietii private din Olanda. Directorul organizatiei, Tim Kuik, a vorbit la BBC despre procesul de a inchide site-uri care ofera continut ilegal.

"In cazul in care site-urile refuza sa coopereze, mergem la furnizorul de hosting care trebuie sa le inchida, in conformitate cu o lege olandeza, care prevede ca, daca un site se incadreaza in categoria site-urilor ilegale, furnizorul de hosting trebuie sa-l deconecteze", a mentionat Kuik in raportul BBC.

Ce inseamna asta pentru furnizorii de hosting? Ca ii poate face raspunzatori in cazul in care refuza sa coopereze in timpul incidentului, a subliniat Kuik.

In timp ce acest caz este fara precedent, ramane in continuare controversat - printre multe altele - in comunitatea online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu