marți, 16 octombrie 2012

Oracle planuieste un update masiv de securitate

Oracle planuieste lansarea unui update masiv de securitate, cu remedieri pentru mai mult de 100 de vulnerabilitati care afecteaza produsele companiei. Adunate, numarul total de bug-uri pe care update-ul le va rezolva se ridica la 109. 

26 de vulnerabilitati sunt in Oracle Fusion Middleware, dintre care 13 sunt exploata de la distanta, fara autentificare. Printre componentele Fusion Middleware afectate se numara Oracle Application Server Single Sign-On, Oracle BI Publisher si Oracle JRockit. Pe o scara de la 1 la 10, 10 fiind de importanta majora, vulnerabilitatile care afecteaza Oracle Fusion Middleware sunt de importanta majora.

De asemenea, 5 vulnerabilitati prezente in Oracle Database Sever sunt de asemenea de importanta 10, cel mai mare rating posibil.

Dupa suita Fusion Middleware, urmatoarea cea mai mare serie de vulnerabilitati remediate de update se afla in suita de produse Oracle Sun, unde un total de 18 bug-uri vor fi remediate. 3 dintre ele permit exploatarea de la distanta fara o parola sau nume de utilizator. Punctajul pentru vulnerabilitatile care afecteaza produsele Oracle Sun este de 7.8.

Update-ul va mai aduce 9 remedieri de securitate pentru suita Oracle E-Business, 9 pentru suita de produse Oracle Supply Chain, 9 pentru produsele Oracle PeopleSoft, 14 pentru Oracle MySQL, 2 pentru Oracle Siebel CRM, 2 pentru Oracle Industry Applications, 13 pentru Oracle Financial Services software, si 2 pentru software-ul de virtualizare Oracle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu