luni, 15 octombrie 2012

"Razboiul cibernetic este o amenintare reala", avertizeaza secretarul american al Apararii

Statele Unite se confrunta cu o crestere alarmanta a atacurilor cibernetice, iar un viitor atac asupra infrastructurii critice a tarii ar putea avea un efect similar atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, a declarat saptamana trecuta secretarul american al Apararii, Leon Panetta.

"Un atac cibernetic lansat de catre statele nationale sau grupurile extremiste violente ar putea fi la fel de distructiv ca atacul terorist de la 11 septembrie. Un astfel de atac terorist cibernetic ar putea paraliza practic intreaga natiune." a spus acesta.

Vorbind la o intalnire a oamenilor de afaceri preocupati de securitatea nationala, Panetta a numit Internetul ca fiind "campul de lupta al viitorului", avertizandu-i pe cei prezenti de pericolele de pe Internet si de efectul pe care acestea le-ar putea avea asupra companiilor lor. Printre cele mai mari amenintari se numara atacurile de tip distributed denial of service (DDoS), virusii de spionaj si virusii distructivi. Acesta a amintit cel mai recent atac al virusului Shamoon asupra companiei petroliere Saudi Aramco.

"Shamoon inlocuieste fisierele de sistem esentiale cu o imagine a steagului SUA in flacari. De asemenea, suprascrie datele reale de pe computere cu date fictive. Peste 30.000 de computere infectate cu virusul Shamoon au devenit inutile si au trebuit sa fie inlocuite. Acesta a distrus practic 30.000 de calculatoare."

Panetta si-a incheiat discursul facand apel la public sa imparta responsabilitatea de a proteja spatiul cibernetic.

"In cele din urma, nimeni nu are un interes mai mare in securitatea cibernetica decat business-urile care depind de o infrastructura digitala globala sigura, securizata si robusta, printre care si industria de hosting. Pentru a apara mai eficient mediul virtual, guvernul si sectorul privat trebuie sa faca permanent schimb de informatii."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu