marți, 30 octombrie 2012

Prolexic avertizeaza magazinele online de atacurile DDoS din perioada sarbatorilor

Prolexic, lider global in furnizarea de servicii de protectie impotriva atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS), a anuntat ieri ca a publicat o noua documentatie intitulata "Strategii de a supravietui unui atac cibernetic in perioada sarbatorilor", ce poate fi descarcata gratuit, pentru o perioada limitata de timp, de pe http://www.prolexic.com/knowledge-center-white-paper-strategies-holiday-ddos-cyber-attack/campaign.html

Al patrulea trimestru al anului 2012 este o perioada de vanzari importanta pentru retailerii online. Conform previziunilor comScore, consumatorii vor cheltui peste 2 miliarde de dolari pentru achizitiile online de Black Friday si Cyber Monday din acest an. Business-urile e-commerce au potentialul de a obtine 25% pana la 40% din vanzarile si profitul anual, doar in perioada sarbatorilor.

Din pacate insa, si numarul atacurilor DDoS impotriva site-urilor de e-commerce creste de obicei in perioada sarbatorilor. Conform Prolexic, intre T4 2009 si T4 2010 a existat o crestere cu 8% a numarului total de atacuri DDoS impotriva bazei globale de clienti Prolexic ce au un site de e-commerce. Insa, intre T4 2010 si T4 2011, numarul total de atacuri a crescut in mod semnificativ, cu 153%.
Prolexic a mai lansat de asemenea si un instrument online propriu pentru masurarea costurilor unui downtime, afisand rezultatele intr-un raport personalizat. In plus, acest instrument Prolexic ofera, cele mai bune sfaturi practice si de protectie impotriva atacurilor DDoS. E-retailerii si alte business-uri e-commerce pot utiliza raportul pentru a-si evalua eficacitatea strategiilor de protectie DDoS, si sa ia masuri proactive daca este necesar. Instrumentul Prolexic este disponibil pentru utilizare in mod gratuit, la http://www.prolexic.com/ddos-downtime-calculator.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu