miercuri, 10 octombrie 2012

Symantec lanseaza serviciu VPN pentru a proteja utilizatorii mobili

Divizia Norton din cadrul Symantec a lansat ieri un serviciu VPN (virtual private network), proiectat pentru a proteja consumatorii care acceseaza Internetul prin conexiuni Wi-Fi publice.

Deocamdata disponibil doar in SUA si Marea Britanie pentru Mac OS si platforme Windows, "Norton Hotspot Privacy" permite utilizatorilor sa stabileasca o conexiune privata securizata prin VPN, care face utilizatorul "invizibil" pe retelele publice, astfel incat activitatile sale online nu pot fi urmarite sau monitorizate.

Conform cercetarilor Symantec, aproximativ doua treimi din adultii online utilizeaza retele Wi-Fi gratuite sau nesecurizate, din locatii cum ar fi cafenele, aeroporturi si parcuri publice, riscand astfel expunerea informatiilor sensibile.

"Norton Hotspot Prvacy permite utilizatorilor sa devina "invizibili" pe retea si, de asemenea, cripteaza numele de utilizator, parola si alte informatii confidentiale care ar putea fi expuse online", a explicat compania.

Symantec a subliniat modul in care "spionarea" conexiunilor Wi-Fi este mai usoara ca niciodata. 

"Utilizand aplicatii gratuite si legale, sau hardware care costa mai putin de 100 de dolari, hackerii pot avea acces la informatiile de online banking, e-mail si informatiile transmise prin intermediul retelelor sociale, chiar si in cazul unei retele Wi-Fi protejata cu parola."

Serviciul Norton Hotspot Privacy este disponibil in mai multe tipuri de abonament: 2,99$/zi, 19.99$/luna, sau 49.99$/an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu