joi, 11 octombrie 2012

Conferinta cPanel 2012: Despre noile TLD-uri

Miercuri după-amiaza, la conferinta cPanel 2012, Chris Sheridan, vice presedinte in dezvoltarea afacerilor la eNom, a discutat despre initiativa lansarii de noi domenii de nivel superior (TLD-uri) si de ce este atat de importanta pentru furnizorii de hosting.

Sheridan spune ca atunci cand noile TLD-uri vor fi disponibile anul viitor, va fi un eveniment istoric, deoarece acest lucru nu se va mai intampla din nou, in viitorul apropiat.

Domeniile cunosc o crestere puternica, spune Sheridan, facand referinta la studiul VeriSign privind evolutia numelor de domenii pe trimestrul 2 al lui 2012. Conform studiului, in T2 2012 au fost inregistrate 240 de milioane de domenii inregistrate, numarul acestora crescand cu 11,9% de la an la an, iar rata de reinnoire fiind de 72.9%.

In prezent, exista 103.700.000 de domenii .com, 100.300.000 ccTLD-uri (country-code TLD) si 36 de milioane de gTLD-uri.

Noile TLD-uri includ nume de domenii internationalizate, specifice zonelor geografice si brandurilor. Acestora li se adauga TLD-uri din categoriile: tehnologie, afaceri,, sport si invatamant.

Există un interes major in noile TLD-uri pentru ca acestea ofera mai multe optiuni si ofera o modalitate foarte buna pentru consumatori de a-si satisface pasiunile lor online, spune Sheridan. Noile TLD-uri vor aduce un plus de inovare, dar vor pune accent si pe valoarea brandurilor.

"Furnizorii de hosting sunt atat de bine pozitionati pentru a profita de acest lucru", spune Sheridan. Conform acestuia, companiile de hosting au 3 optiuni. Prima este sa obtina dreptul de a comercializa noile TLD-uri, a doua optiune este de a deveni reseller de noi TLD-uri, iar a treia optiune este de a folosi noul portal de TLD-uri de la eNom. Sheridan spune ca doreste sa ajute furnizorii de hosting care nu dispun de resurse pentru a obtine in mod individual drepturi de comercializare a noilor TLD-uri sau pentru a deveni reselleri.

Conform lui Sheridan, WHMCS a integrat deja portalul eNom, si va fi disponibil din luna noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu