luni, 23 ianuarie 2012

Solutii de backup si de recuperare date pentru afacerea dvs.

Pentru multi proprietari de afaceri, gasirea optiunilor cele mai potrivite de backup pentru nevoile lor specifice si de organizare poate fi un adevarat cosmar, mai ales daca acestia nu cunosc in primul rand elementele de baza si modul in care functioneaza diversele optiuni diponibile. Astfel, se subintelege ca cercetarea ar trebui sa fie primul pas pe care orice intreprindere il face inainte de a opta pentru un serviciu de backup pentru datele sale.

VMware Backup si protectia datelor

Protectia datelor s-a schimbat, iar acest lucru se datoreaza in parte virtualizarii de la VMware. Cu toate acestea, desi exista o serie de beneficii oferite de VMware, exista inca numeroase provocari de backup si de servicii de recuperare care trebuie abordate. Astfel, in afara faptului ca sunt printre cele mai costisitoare, consumatoare de timp si greu de administrat servicii de backup, desktop-urile pot crea vulnerabilitati in securitate si in recuperarea de date, deoarece acestea sunt probabil una din cele mai putin protejate sisteme IT.

Backup-urile pe o masina virtuala au fost intotdeauna problematice atunci cand vine vorba de administratorii de backup. Cu toate acestea, VMware vSphere a oferit o serie de imbunatatiri pentru backup si recuperare date.

Deduplicarea datelor

Tehnologia cunoscuta sub numele de deduplicarea datelor este probabil unul dintre cele mai discutate subiecte cu privire la serviciile de backup din ziua de astazi. Cu toate acestea, desi la nivel mondial deduplicarea datelor ofera multe avantaje, raman inca multe mituri si conceptii eronate ce inconjoara deduplicarea de date. Exista mai multe tipuri diferite de tehnologii de deduplicare a datelor, ceea ce inseamna ca poate fi destul de dificil sa va dati seama care este cea mai potrivita pentru afacerea dvs.

Multi administratori de backup se concentreza prea mult pe backup-ul de date in sine incat uita cat de importanta este recuperarea acestora. Pana la urma, backup-urile nu va ajuta cu nimic daca nu aveti posibilitatea sa le recuperati - acelasi lucru este valabil si in cazul deduplicarii datelor. Acest lucru inseamna ca trebuie sa aveti o configurare de recuperare buna daca intentionati sa va bazati pe deduplicarea datelor.

Backup de date online

O varianta populara de backup este backup-ul online de date. Exista numerosi furnizori de bakup online in cloud care permit companiilor sa-si stocheze datele online, pentru a evita daunele fizice care ar putea afecta un server dedicat. Desi este o idee relativ noua, exista companii de renume care ofera astfel de servicii, cum ar fi Box, Amazon si Mozy.

Ca o nota finala, inainte de a trage concluzii pripite in ceea ce priveste tipul de backup si recuperare de date potrivit afacerii dvs., asigurati-va ca ati cercetat bine piata si ca v-ati consultat cu cateva surse de terta parte, astfel incat sa stiti pentru ce optati inainte de a fi prea tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu