marți, 17 ianuarie 2012

Casa Alba se opune proiectelor de lege SOPA si PIPA

In decursul weekend-ului trecut, administratia Obama a trimis o scrisoare Congresului SUA in care isi exprima opinia fata de proiectele de lege SOPA si PIPA. Conform scrisorii, Casa Alba nu va sprijini niciun proiect de lege care ar împiedica inovarea in afaceri, care ar crea noi riscuri de securitate cibernetica sau care ar perturba Domain Name System.

Luni, rapoartele au aratat ca liderul majoritar de la Casa Alba, Eric Cantor, a amanat votul SOPA pana se va ajunge la un consens cu privire la acest proiect de lege.

Intre timp, congresmanul Lamar Smith a spus ca intentioneaza sa elimine o dispozitie din SOPA care cerea ISP-urilor sa blocheze accesul la anumite site-uri.

"Dupa consultarea cu reprezentanti ai industriei de web hosting din intreaga tara, simt ca ar trebui eliminata blocarea Domain Name System din SOPA, astfel incat Comitetul sa poata examina în continuare aspectele legate de aceasta dispozitie. Vom continua sa cautam modalitati de a ne asigura ca site-urile straine nu pot vinde si distribui continut ilegal catre consumatorii din Statele Unite." a spus Smith intr-o declaratie.

Un reprezentant al industriei de web hosting este Coalitia Salvati Hostingul, care a avut un rol esential în informarea opiniei publice cu privire la proiectele de lege SOPA si PIPA si crearea de opozitie fata de acestea la scara larga. Furnizorii de hosting s-au opus de asemenea modului in care SOPA ar afecta afacerea lor. In timp ce SOPA a fost deocamdata amanat, PIPA ar putea fi promulgat, astfel incat Coalitia Salvati Hostingul isi va concentra atentia in viitorul apropiat pe cresterea gradului de constientizare despre PIPA, în conformitate cu co-fondatorul organizatiei, Christian Dawson.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu