marți, 10 ianuarie 2012

Doriti sa boicotati sustinatorii SOPA? Exista o aplicatie pentru asta

Daca controversatul proiect de lege SOPA nu este pe placul dvs. si doriti sa-i boicotati pe cei care il sustin, o noua aplicatie Android a fost special conceputa pentru acest lucru.

Aplicatia gratuita, Boycott SOPA, scaneaza etichetele produselor pentru a determina daca sunt fabricate sau asociate unui brand ce sustine SOPA. Daca un produs apartine unuia dintre cei 873 de sustinatori SOPA, aplicatia va afisa un mesaj in care va va informa de acest lucru. Chris Thompson si Chris Doranti, studenti la Universitatea British Columbia, au intocmit lista cu sustinatorii SOPA din rapoartele mass-media si link-uri Reddit.

Pe "lista neagra" a aplicatiei se afla nume mari precum Coca-Cola, L'Oreal, Nestle, s.a. Cu toate acestea, lista nu include produse cum ar fi filme si muzica, in ciuda faptului ca sustinatorii cei mai infocati ai SOPA sunt nume grele din industria de divertisment, cum ar fi Disney, MCA Records, Sony Music Entertainment, Time Warner s.a.

Aplicatia a fost destul de bine primita de catre utilizatorii Android. Doranti spune ca de la lansarea sa de vineri seara, mai mult de 5.000 de utilizatori au scanat peste 15.000 de articole.

Daca proiectul de lege SOPA este promulgat, acesta ar conferi guvernului federal american puterea de a inchide orice website din lume care incalca sau este suspectat ca incalca drepturile de autor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu