vineri, 20 ianuarie 2012

4.5 milioane de oameni au semnat petitia anti-SOPA

Se pare ca inchiderea de miercuri a mai multor site-uri, printre care si Wikipedia, a avut impactul dorit asupra publicului.

Cei mai importanti jucatori online si-au inchis site-urile timp de 24 de ore pentru a mari gradul de constientizare in masa a "Stop Online Privacy Act" (SOPA), un proiect de lege al Congresului SUA, care ar lupta pentru combaterea pirateriei online folosind metode draconice, printre care si fortarea furnizorilor de hosting sa blocheze accesul la anumite site-uri.

Astfel, Google a creat o petitie in care a cerut oamenilor sa isi exprime in principal ingrijorarile cu privire la SOPA si la proiectul de lege din Senat cunoscut sub numele de "Protect IP Act" (PIPA).

"Nu este nevoie sa fortam retelele de socializare americane, blogurile si motoarele de cautare sa cenzureze internetul sau sa submineze legile existente care au permis internetului sa prospere, creand milioane de locuri de munca in SUA. Este prea mare riscul - va rugam sa votati NU pentru PIPA si SOPA" scrie in petitie.

Mai mult de 4,5 milioane de oameni au semnat decretul, care pare sa fi avut un anumit efect in Washington, deoarece 18 senatori si-au retras sprijinul pentru PIPA si in prezent chiar se opun acestei masuri.

Acesta este un impact neasteptat al unei petitii online si dovedeste importanta parerilor pe care o au utilizatorii de internet din ziua de azi. Sigur, totul a plecat de la inchiderea site-urilor precum Wikipedia si Craigslist care a convins oamenii sa ia masuri si sa semneze petitia.

Google a spus ca, daca SOPA ar fi promulgat, ar fi fortat sa inchida imediat Youtube. Este un miracol ca Congresul SUA a ascultat vocea poporului si se pare ca sansele SOPA au scazut dramatic. Asa ca greva anti-SOPA de miercuri pare sa fi dat roade.

Sursa: tgdaily.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu